PME Legend, vrijheid, mannelijkheid en avontuur

PME Legend, opgericht in 2002, is een Nederlands kledingmerk dat bekend staat om zijn stoere en robuuste stijl, geïnspireerd op de wereld van de luchtvaart. Het merk werd opgericht door Tony Jansen, een visionaire ondernemer die de passie voor vliegen wilde vertalen naar fashion. De naam PME Legend staat voor Pall Mall Export, wat verwijst naar het historische vliegveld in New York waar legendarische piloten zoals Charles Lindbergh hun eerste trans-Atlantische vluchten maakten.

De oprichting van PME Legend markeerde een keerpunt in de modewereld, omdat het merk een unieke mix van functionaliteit en stijl bood. De iconische pilotenjas, bekend als de 'Skyhawk' en andere authentieke vliegenierskleding, werd al snel populair en vestigde de reputatie van PME Legend als een merk dat staat voor avontuur en durf.

In de loop der jaren heeft PME Legend zijn assortiment uitgebreid met een breed scala aan casual kleding, denim, PME Legend schoenen en accessoires, allemaal doordrenkt met de ruige esthetiek die het merk definieert. De oprichting van PME Legend heeft niet alleen een nieuw hoofdstuk toegevoegd aan de Nederlandse modescène, maar heeft ook wereldwijd een loyale aanhang opgebouwd onder liefhebbers van authentieke, stoere mode.